dolphin

دلفین ها جانورانی هستند که در میان حانداران پس از انسان ها بزرگترین مغز را دارند. دانشمندان معتقدند دلفین ها حافظه فوق العاده ای دارند و بسیار زود یاد میگیرد. این جانور آبزی دا میتوان دومین جاندار با هوش در جهان دانست. در حقیقت اگر مقیاس های هوش انسانی برای اندازه گیری هش دیگر جانداران مورد اسبفاده قرار گیرد. این دلفین ها هستند که پس از انسان از نظر قدرت تقکر در رتبه دوم قرار می گیرند.

اسکن های ام آر آی نشان می دهد مغز دلفین نسبت به ابعاد معز به بدن جانداری در اندازه های یک دلفین، چهار یا پنج بار بزرگ تر است که این پریره در مورد انسان نیز وجود دارد. به این ترتیب اگر از ابعاد مغز به عنوان استانداردی برای هوش جاندار استفاده کنیم می توانیم نتیجه بگیریم که دلفین ها دومین جانداران هوشمند جهان هستند. البته محققان معتقدند که اندازه مغز به تنهایی نمی تواند میزان هوشمندی جاندار را به اثبات برساند به همین دلیل از مدارک دیگری هم برای اثبات هوش دلفین ها استفاده می شود؛ نئوکورتکس، بخشی از مغز است که با تفکر برتر و پردازش اطلاعات احساسی ارتباط دارد.

گستردگی غیر طبیعی و ویژگی های متنوع نئوکورتکس مغز دلفین ها اولین مدرکی است که در این زمینه وجود دارد. مدرک دوم مهارت های رفتاری شبه انسانی این جانداران است. مطالعاتی که روی رفتارهای این جانداران صورت گرفته نشان می دهد دلفین ها از توانایی های رفتاری مانند خودشناسی در برابر آینه، فراگیری فرهنگ، درک سیستم های ارتباطی مبتنی برنماد و درک مفاهیم انتزاعی برخوردارند. شواهد علمی نشان می دهد دلفین ها به اندازه ای حساس و آسیب پذیرند که در زمانی که مجبور به زندگی در اتاقک های انفرادی در پارک های آبی می شوند به شدت عذاب می کشند و در معرض آسیب های شدید روحی قرار می گیرند.