darwinisrm_nikbayan

برای مدت طولانی انسان تصور می کرد هر یک از گونه های مختلف حیات به طور مجزا به وجود آمده است و هیچکدام در طول حیاتشان تغیری نکرده اند. چارلز داروین اولین کسی بود که این طرز تفکر را رد کرد و نظریه جدید تکامل را پایه گذاری کرد. طبق این نظریه، تکامل جریانی است که براساس آن همه موجودات زنده ای که امروزه بر روی زمین وجود دارند از نسل اجداد مشترکی هستند که میلیون ها سال پیش زندگی می کردند. همه گیاهان و حیوانات در یک رویه منظم تکامل پیدا کرده اند و حتی امروزه نیز در حال تغییر کردن هستند.

چارلز داروین در سال 1809 متولد شد، او تحصیلاتش را در دانشگاه ادینبورگ به پایان رساند و به زیست شناسی علاقه بسیاری داشت. او در سن 22 سالگی  فرصت رفتن به یک سفر دریایی دور دنیا با کشتی انگلیسی بیگل را پیدا کرد، این سفر 5 سال طول کشید و داروین طی این مدت توانست کشورهای جدید بسیاری را ببیند و جانواران مختلفی را مطلعه کند. در همین سفر بود که ایده های بسیاری در مورد تغییر و تکامل در ذهن داروین شکل گرفت.

بعد از این سفر داروین نامه ای از «آلفرد راسل والاس» که یک زیست شناس بود دریافت کرد، والاس نیز به نتایج مشابهی در مورد تکامل دست یافته بود. داروین و والاس مقاله مشترکی را در سال 1858 منتشر کردند. سپس داروین گزارشی از سفر دریایی خود را به صورت یک کتاب به نام «اصل گونه ها از طریق انتخاب طبیعی» چاپ اول این کتاب در سال 1859 منتشر شد و تمامی نسخه های آن چند روز اول به طرز باورنکردنی به فروش رسیدند. در این کتاب داروین سعی کرده بود بر اساس تحقیقات خود ثابت کند که تمامی موجودات زنده شکل کنونی خود را بر اثر تکامل نسل های قبلی به دست آورده اند و همگی اجداد مشترکی داشته اند.

علاوه بر این او در تئوری انتخاب طبیعی توضیح می داد که در مبارزه برای بقا تنها موجوداتی که خود را با شرایط محیط سازگاری کرده اند، می توانند زنده بمانند. هر موجود زنده ای تفاوت کمی با نسل های پیشین خود دارد و موجودات بر اثر گذشت زمان شکل کنونی خود را به دست آورده اند. این کتاب در سال اول چاپ خود سر و صدای زیادی به وجود آورد. داروین تمام زندگی خود را صرف تحقیق در مورد مشکلات عمده علم زیست شناسی کرد.

منبع: دانشنامه مصور کودکان و نوجوانان